ANKARA / KEÇİÖREN - Ayvalı Şehit Salim Maraş İmam Hatip Ortaokulu

Dostlar beni hatırlasın.

Düğün olur bayram gelir,

Dostlar beni hatırlasın."

Çocukken görme yetisini kaybetmesine rağmen şiirlerinde yansıttığı vatanseverlik, yaşama sevinci, birlik beraberlik mesajlarıyla hem kendi dünyasını aydınlatan hem de bugünlere ışık tutan halk ozanı Aşık Veysel'i anmak için Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023 Yılı Aşık Veysel yılı olarak ilan edilmişti.

Okulumuzda bu münasebetle gerçekleştirdiğimiz töreni hazırlayan ve icra eden öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Şanlı Bayrağımızın bağımsız dalgalanması için 104 yıl önce özgürlük mücadelesine öndelik yapan Gazi Musfa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

May

Türk ve Dünya klasiklerinin herkes tarafından bilinen roman kahramanları Kültür ve Edebiyat Kulübünün etkinliğinde canlandırıldı.

Öğrencilerimizin düşünen, yorumlayan, eleştiren, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve

onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla "Oku-yorum" projesi kapsamında gerçekleştirilen keyifli etkinliği gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Tüm sınıf seviyelerimizde uyguladığımızı deneme sınıavının ikincisini gerçekleştirdik. Deneme sınavında birinci olan öğrencilerimize madalyaları müdür yardımcımız tarafından takdim edildi.

Nis

İftar öncesi öğrencilerimiz çeşitli oyunlarla eğlendi. İftara doğru Kur'an- Kerim okundu, sahabilerin hayatı canlandırıldı. İftar bereketini birlikte yaşadık, teravih namazını eda ettik ve "Hatim Saati" uygulamasında okunan hatimlerin duası ile programımız sona erdi. Çok mutlu olduğumuz birliktelikten sonra temenniler ortaktı: "Rabbim sağlıkla tekrarına kavuştursun inşallah..."

May

Öğrencilerimize geleneksel oyunlarımızı tanıtmak amacıyla geleneksel Oyun Şenliği Düzenledik. Şenlikte yumurta yarışı, balon patlatma, halat çekme, çuval yarışı, gibi çeşitli oyunlar, yarışmalar düzenlendi. Öğrencilerimizin oldukça keyif aldığı şenlik sonunda derceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

May

KTS etkinlikleri kapsamında günümüz şair ve yazarlarından derlediğimiz değerli isimleri öğrencilerimize tanıttık.

Bazı isimleri yakın tarihlerde ebediyete uğurlamış olsak da edebiyatımızda iz bırakmış o isimleri anmadan etkiliğimizin eksik kalacağına inanıyorduk .

Bu vesile ile Nuri Pakdil 'i , Cahit Zarifoğlu'nu , Şermin yaşar'ı Nurullah Genç ve İskender Pala 'yı öğrencilerimizle tanıştırdık.

Etkinlik sonrası bahsi geçen günümüz şair ve yazarları öğrencilerimizde büyük bir ilgi uyandırmayı başardı.

May

Okul yöneticilerimiz ve bir grup öğrencimiz ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesini ziyaret ettik.

Danışman akademisyenimiz Doç Dr. Mehmet Murat Karakaya ile bir araya gelen öğrencilerimiz daha sonra fakülteyi ve üniversiteyi gezdi.

İş birliği protokolümüz devam edecektir.

Nis

Ramazan sandığı etkinliğimiz başladı. Ramazan ayının sonuna kadar sürecek olan etkinlikle toplana paralar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından yardım kolileri oluşturularak depremzede kardeşlerimize ulaştırılacaktır.

Nis

Okulumuzda Din Kültürü Öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan İlahi Koromuz mübarek gün ve gecelerde mahalle camimizde yapılan programlarda görev almaktadır. Mirac Kandilinde, Beraat Kandilinde görev alan koromuz Kadir gecesi hazırlıkları için çalışmalarına devam ediyor.

Nis

Yönetici ve öğretmenlerimiz bir araya geldikleri yemekli bir toplatıda öğrencilerimiz motive etme konusunda neler yapılabileceğini müzakere etti. Ardında alınan karar gereği sınıf temsilcisi öğrencilerle de müzakereler yapılarak öğrencilerinson zamanlarda eğitim alanına daha fazla motive olmaları için gerekli olan çalışmalar konusunda istişare yapıldı.

Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları konusu öğrencilerimizle beraber müzakere edildi.

Öğrencilerimiz motivasyonlarını artıracak başlıklar üzerinden takdir edilme , sorumluluk alma ,

başarabileceğine dair inancın yüksek tutulmasının kendi motivasyonlarını arttırdığını belirttiler.

Nis

Sekizinci sınıf öğrencilerimize yönelikgenel ve mesleki lise tanıtımları devam ediyor. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize lise tercihleri konusunda bilgi sahibi olmaları için lise tanıtım faaliyetlerine devam ediyor.

Nis

Okul kütüphanemiz ders saatlerin dışında da açık. Ders çalışmak, araştırma yapmak ve kitap okumak öğrencilerimiz derslerin bitimiyle kütüphanemize girek burada vakit geçirebilme imkanına sahip oldu. Kütüphanemiz saat 17.00 a kadar hizmet vermeye başladı.

Nis

Okulumuz koridorları, bekleme salonları ve girişleri ayet, hadis, ebru, hat görselleri ile donatıldı. Ayrıca öğrencilerimizin yapmış oldukları ebru çalışmaları da panolarda sergilendi.

Nis

Öğretmnlerimiz ve Okul yöneticilerimiz görevli öğretmenler eşliğinde MEBBİS; E-Okul, EBA, Dİn Öğretimi Genel Müdürlüğü gibi web sitelerini inceleyerek bu tarz sitelerin daha etkin kullanımı için fikir alış verişinde bulundular.